Om Wolfcreek Lures

Wolfcreek Lures är handgjorda, Svenska kvalitetsbeten i trä eller gummi för riktigt gäddfiske. Betena har fångat ögonen på många fiskare, men viktigast av allt – dom fångar fisk. Alla modeller och färger har utvecklats under hårt testfiske. Wolfcreek Lures ligger på Frösön i Jämtland, med Storsjön och ett flertal outforskade storgäddvatten runt hörnet. Bättre testområde får man leta efter. Företaget startades hösten 2006 på Frösön, Östersund och ägs och drivs av Anders Ulvforsen.

Om Wolfcreek - BIld1
Anders aka Wolfcreek med en jämtlandsgädda tagen på The Cub – black okoboji perch.

Efter att ha byggt beten på hobbynivå ett tag, började det bli större efterfrågan på Anders beten. I samband med en flytt från Mellansverige till Jämtland hösten 2006, var det ett naturligt steg att starta ett företag med större tillverkning.

Tillverkningen sker helt för hand och stor vikt läggs på val av träslag, viktning och balansering av varje enskilt bete.
Val av träslag beror på vilken typ av bete det ska bli och vilka egenskaper betet ska ha, men känslan att jobba med ett visst trä spelar också stor roll. Träslagen som används i tillverkningen är bland annat bok, ek, ceder, furu, asp och balsa.

Om Wolfcreek - Bild 2
En batch från Wolfcreek Lures redo att skickas ut i världen från verkstan på Frösön.

Viktning och balansering sker individuellt för varje enskilt bete. Ofta är det bara ett par grams skillnad på ett flytande, suspending eller sjunkande bete. Placeringen av bly avgör också till stor del gången på ett bete. Egenskaperna hos ett färdigt bete avgörs till slut av en kombination av form, träslag och viktning. Hur och vem som fiskar betet spelar också viss roll…

Om Wolfcreek - Bild 3
Deep throat av en suspending Wolf Tail i färgen Mälaren. Catch, photo, release.

Att bygga ett bete sker i flera steg – från träarbete, viktning och limning av skruvöglor, till grundimpregnering, målning och slutligen lackering.
Alla beten målas för hand med airbrush och lackeras sedan med flera lager C&W Lure Epoxy – en Svensktillverkad beteslack med grym hållbarhet och finish.
De komponenter som används, t.ex. skruvöglor, splitringar och krokar är självklart av högsta kvalitet och starka som fan!

Om Wolfcreek - Bild 4
Målning och lackning. Tailar och Cranks snurrar i torkhjulet med C&W Lure Epoxy.

Sedan företaget startades 2006 har efterfrågan på genuina, handgjorda beten bara ökat. Wolfcreek Lures utvecklas ständigt för att kunna tillgodose det växande behovet från alla seriösa gäddfiskare som vill ha kvalitetsbeten som fångar fisk.
Ett led i utvecklingen är det nära samarbetet med CWC AB, där Wolfcreek Lures har varit med att ta fram nya heta färger och modeller.

Om Wolfcreek - Bild 5
”Tanken med Wolfcreek Lures är att tillverka beten som fångar fisk! Att folk gillar att fiska mina beten och tar grymma fiskar på dom är det bästa som finns! Att sen många uppskattar målningen och finishen är skön bonus. Overkill eller inte – jag tycker bara det är så jävla roligt att bygga beten!”

Ett stort tack till CWC, alla fantastiska återförsäljare, grymma fiskevänner och betesbyggarkollegor.

Tack!

/Anders Ulvforsen